Et åbent sind. Det er det vigtigste, du skal medbringe til en session med kunstterapi. Alligevel vil de fleste af mine klienter naturligvis gerne vide lidt mere om,
hvad kunstterapi er. Her får du derfor en intro til kunstterapi og ikke mindst viden om, hvordan jeg definerer kunstterapi i min praksis.

Kunstterapi er en metode til at lære mere om dig

Kunstterapi er grundlæggende et middel til at lære mere om dig selv og blive bedre til at acceptere dig selv. Og hvem har ikke brug for det?

Uanset, hvor du befinder dig i livet, er det sundt at zoome ind på dine følelser og tanker og give dit liv et servicetjek. Problemet er blot, at det kan være svært at mestre alene, ikke mindst hvis du er udfordret af en krise eller en sygdom – ellers havde du sikkert gjort det allerede?

Som kunstterapeut kan jeg blandt andet hjælpe dig med at finde vej i livskriser og rumme svære følelser i forbindelse med eksempelvis angst, stress, depression og tab. Men kunstterapi er velegnet til alle, der ønsker personlig udvikling.

Kunstterapi er en kropslig terapiform

Kunstterapi er en kropslig terapiform. Det betyder, at du frem for kun at sidde passivt og forsøge at forklare dine tanker, ønsker eller oplevelser med ord til en psykolog, psykoterapeut eller coach også kan udtrykke dig ved at tegne, male og forme – også selvom du aldrig har haft en pensel, et stykke kridt eller en klump ler i hænderne før. Det er med andre ord din underbevidsthed, der kommunikerer for dig – med dine hænder som talerør.

Alle sessioner starter dog med en kort samtale, så jeg får en fornemmelse af, hvor du er, og hvor du måske gerne vil hen. Derefter hjælper jeg dig i gang med at skabe et værk, men holder mig fra at analysere dine penselstrøg eller figurer. Hvis du skal kunne give slip, skal det være uden filter og løftede pegefingre.

Den kunstneriske proces driver den terapeutiske proces

Det kreative udtryk kan være alt fra et maleri til en collage, skulptur eller tekst. Form, farver og format er ligegyldige. Det væsentlige er, at du skaber noget med dine hænder.

At skabe noget nyt er essensen i kunstterapi, fordi det er et bevis på, at du kan netop det. Derudover får du et konkret værk at forholde dig til og spejle din verden i. At skabe noget med dine hænder rummer med andre ord mulighed for at skabe mening, udvikling og nye erfaringer i livet.

Sådan foregår en session i praksis

Vi starter med at snakke sammen, derefter hjælper jeg dig i gang med at tegne eller male. Afsættet for den kunstneriske proces kan være meget forskelligt og tager udgangspunkt lige der, hvor du er. Du kan arbejde ud fra følelser, drømme, oplevelser, ønsker,  erindringer og meget mere. Det kreative kan være maleri, tegning, collage, skulptur eller skrivning. Bagefter snakker vi ud fra det du har lavet. Jeg lytter, stiller spørgsmål og lader dig bestemme retning og fokus.

Vil du vide mere?
Ring til mig på telefon 3041 3051